Dnes proběhla menší aktualizace hry na verzi 0.9.3.1 a s ní byla přidána do hry nová prémiová loď. Jedná se o IJN Hayate. Prémiový torpédoborec japonského námořnictva na desátém tieru.

Ve hře se dá pořídit za 2 000 000 free XP.

Výzbroj

Japonské námořnictvo (IJN) má dvě větve torpédoborců. Jedna větev se specializuje na torpédovou výzbroj (T10 Shimakaze), druhá novější větev je zaměřena na děla, tzv. gunboaty (T10 Harugumo).

Hayate se nachází přesně mezi těmito větvemi, což z této lodí dělá vzácného univerzála. Má silná japonská torpéda i kvalitní dělostřelectvo.

Nese 3 dělové věže po dvou kanonéch (127 mm/50 Type5) s dobou přebíjení 4 vteřiny. a dostřelem 11,62 km. Děla jsou kvalitní s plochou trajektorií. Rozhodně se tak neztratíte v bojích o capy.

Torpéda jsou klasicky japonská – rychlá (v základu 67 uzlů), s dosahem 12km, a s vysokým poškozením (23 767). Ve výzbroji jsou dvě stanoviště po 5 torpédech (Type93 mod. 3) s dobou přebíjení 153 vteřin.

Hayate disponuje celkem 10 silnými torpédy. Navíc můžete použít doplněk urychlené přebíjení torpéd a vyslat tak salvu 20 torpéd.

Spotřební doplňky a výzbroj

Tady přichází na řadu specializace Hayate.

Je jenom na vás, jaký herní styl vám více vyhovuje. Jestli budete chtít hrát loď na děla a bojovat o capy, nebo se budete soustředit na boj zdálky pomocí torpéd.

Pokud budete hrát loď na děla, tak jistě uvítáte smoke a mezi doplňky zvolíte např. úpravu hlavní baterie 3, která vám zrychlí přebíjení. Pokud se naopak rozhodnete hrát Hayate na torpéda, tak oceníte doplněk pro zrychlené přebíjení torpéd a namísto úpravu hlavní baterie zvolíte zrychlené přebíjení torpéd (úprava torpédové výzbroje 2).

Co je trochu škoda je, že u spotřebního doplňku urychlené přebíjení torpéd na druhém slotu se budete muset obejít bez kouřového generátoru. Musíte se rozhodnout mezi jedním z těchto doplňků.

Plusy a mínusy

možnost volby herního stylu
stejná torpéda jako na Shimakaze (pouze jich je 2×5, namísto 3×5)
možnost doplňku urychlený přebíječ torpéd
větší porce HP než Shimakaze
cena (2 000 000 free XP
loď má na torpédoborec větší rozměry
Při použití urychleného přebíjení torpéd chybí smoke

více informací o Hayate najdete na oficiální Wiki.

Video ze hry